För alla som är intresserade av dataspel utlovas en upplevelse utöver det vanliga, liksom att få höra filmmusik live av en stor symfoniorkester. För att komma i stämning är publiken välkommen en timme innan konserten för att spela retrospel, delta i spelquiz och fika i teaterfoajén innan konserten.

För dem som följt Kulturveckan i Skara är konserten High score avslutningen på temat för året, spel. Konferencier är Mats Bohman, bland annat känd för sitt kunnande och intresse för dataspel.

Ulf Wadenbrandt är en rutinerad dirigent som är känd för att göra gränsöverskridande musik, såväl klassiskt som pop och rock, film och spelmusik. Han har mött stor popularitet i Ryssland på senare tid och har blivit förste gästdirigent till Russian Philharmonic Orchestra bland annat.

– Skall bli jättekul att göra denna konserten med Skarabygdens Symfoniorkester, hälsar Ulf Wadenbrandt som är dirigent för konserten.

Skarabygdens Symfoniorkester är en symfoniorkester med sin bas i Skara med medlemmar från alla kommuner runt om. Vid denna konsert har de fått med flera nya unga musiker från musikskolorna som spelar tillsammans med de erfarna fritidsmusikerna i orkestern, för denna konsert förstärkt med några professionella musiker.

Relaterat till artikeln