Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Viktors nya satsning: "Trivs hur bra som helst"

29-årige grävmaskinisten Viktor Johansson från Helås har tävlat i motorsport sedan han var 15 år. Han började med folkrace, fortsatte med crosskart och från 2016 är det rally som gäller.

Efter tre år i bakhjulsdriven otrimmad Volvo Original kör Viktor i år en trimmat VW Golf i Grupp. En välbyggd bil som han köpt av Pierre Fransson i Hultsfred. Första testet med bilen var i Kullings träningstävling i Södra Lundby.

– Fränt. Jag trivs hur bra som helst i bilen och det känns direkt som hemma med framhjulsdrift. Stabilt och tryggt och snabbt gick det. Jag var näst snabbast, bara sekunden efter Thomas Lennstrand, säger Viktor Johansson med ett brett leende.

I år kör Viktor på Svenska Rallycupen och Mega Rally Cup, samt någon SM-tävling, om ekonomin tillåter det.

Som kartläsare har han 23-årige Fredrik Palm från Skara, som tävlat i åtta år som notläsare åt Bengt Thorsell, Jesper Ödberg och Philip Haag. En rutinerad kille, som enligt Viktor skapar ett lugn i bilen.

Premiärtävling blir Alesvängen 27 april och sedan Lilljumbon i Falköping 1 maj och Götenerundan 11 maj.

Jonny Persson