Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Skaras nya stadsarkitekt

Nu är det klart vem som blir Skara kommuns nästa stadsarkitekt. Ian Cortés tillträder den 1 april 2020. – Det är ett väldigt spännande uppdrag som väntar och jag är glad och tacksam över förtroendet jag har fått, säger Ian Cortés.

Ian Cortés arbetar idag på Kalmar kommun där han är senior arkitekt. De senaste åtta åren har han arbetat både som planarkitekt och bygglovsarkitekt, vilket har gett honom en god kännedom om hantering av bygglovsärenden, upprättande av komplexa detaljplaner samt projektledning.

Innan han sökte tjänsten hade han aldrig varit i Skara, men han har hört talas om staden. Nu när han besökt staden i samband med intervjuer tycker han att det finns många vackra byggnader i Skara. Just att arbeta som stadsarkitekt i en stad med långa anor som samtidigt utvecklas framåt ser Ian Cortés som spännande.

– Att ha stora kulturhistoriska värden och sedan se framåt, att jobba med de frågorna är attraktivt. Det är ingen enkel uppgift, men det är det som gör det spännande och utmanande, säger Ian Cortés till SkLT.

Ian Cortés kommer även att vara chef över två enheter, byggenheten och planenheten med placering i Skara stadshus.

– Kombon mellan avdelningschef och stadsarkitekt känns lockande. Den möjligheten finns i mindre kommuner, i större kommuner är det uppdelat, säger Ian Cortés.

15 personer sökte tjänsten och fyra kallades till intervju. På onsdagen blev det klart att Ian Cortés tar över rollen som stadsarkitekt.

– Jag är mycket glad över att Ian blir vår näste stadsarkitekt. Jag är övertygad om att Ian med sin gedigna bakgrund och erfarenhet kommer att bidra mycket för Skaras kommande utveckling. Likaså är jag övertygad om att han som person och ledare kommer bidra mycket inom vår organisation. Jag ser fram emot den 1 april 2020 då Ian påbörjar sin tjänst hos oss, säger kommundirektör Gustaf Olsson i ett pressmeddelande.

Ian Cortés bor idag i Kalmar och kommer till en början att veckopendla till Skara. Men på sikt planerar han och hans fru att flytta till Skara när de köpt ett hus de båda gillar.

– Vi kan inte bara flytta, för min fru har jobb. Vi kommer att flytta så småningom, men det tar tid att hitta ett hus, säger Ian Cortés.