Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Julas senaste investering

Jula Holdingkoncernen går nu in och investerar i eSite Power Systems, vilket man anser ligger helt i linje med det övergripande hållbarhetsarbetet.

eSite Power Systems, med huvudsäte i Lidköping, utvecklar och säljer smarta kraftförsörjningssystem till Telecomindustrin.

Med sin teknologi reducerar de energiförbrukningen på dieseldrivna Telecom-siter / RadioBasstations-siter genom att använda förnyelsebar energi i kombination med smart hybriddrift, i länder med bristfälligt eller otillräckligt elnät.

– Jula energi och miljö är det senaste tillskottet i Jula Holdingkoncernen. Jag kände direkt när jag såg möjligheten att tillsammans med Skaraborg Invest investera i eSite Power Systems med dess unika produkt, att det passar bra in i den typ av investeringar som Jula energi och miljö ska göra, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef för Jula Holding i ett pressmeddelande.

Med koncernutveckling inom Jula Holding skapas nu möjligheter att agera i bolag som ligger utanför den traditionella ”Julasfären”.

– Vi investerar gärna på vår hemmaplan i Skaraborg, med syfte att utveckla företagandet och skapa mer jobbtillfällen. Vidare fokuserar vi alltid på att effektivisera energianvändning och säkerställa att vi är resurseffektiva. Denna satsning ligger således helt i linje med det som vi vill bidra till i vårt hållbarhetsarbete, säger Joachim Frykberg, vd Jula Holding.