Gulnade tänder efter ett alltför stort intag av läskedrycker kan vara så där lagom attraktivt. Det tyckte i alla fall Diana Lundahl när hon träffade en ny kille.

– Jag såg hans gula tänder och tyckte det var rätt äckligt. Det var då jag först fick idén till en tandblekningsklinik, och nu har vi precis startat verksamheten, säger Diana som är marknadsförare, logistik-, inköps-, ekonomi- och administrationsansvarig på Bright Clinic.

Diana driver verksamheten tillsammans med Hanna Lundahl, som är delägare och står för den medicinska kunskapen samt är ansiktet utåt.

– Jag håller på att utbilda mig till sjuksköterska och ska vara klar om två år. Under tiden startar vi upp verksamheten med tandblekning, säger Hanna, som är den som utför behandlingarna.

– Vi kommer att investera hela tiden och på sikt, när jag blir färdig sjuksköterska, ska vi börja med fler estetiska behandlingar. Bland annat hårborttagning, laserbehandlingar för föryngring och borttagning av ärr, estetiska injektioner och rynkreducering.

Tandblekningen sker med en metod som kallas Beyond Max och innebär att man lägger på en skyddsgel som får härda på patientens tandkött innan blekningsgelen – väteperoxid – läggs på tänderna.

– Det är ett ganska potent medel, och när vi sedan lyser med LED-lampan på gelen blir det en kemisk reaktion som delar sönder stora molekyler i mindre mer färglösa, vilket bleker det organiska materialet i tänderna. Man upprepar behandlingen tre gånger under en timma och det känns inte alls, säger Hanna Lundahl.

– Till sist tar jag bort skyddsgelen, patienten får skölja munnen och kan gå hem med flourtandkräm, en mjuk tandborste och vitare tänder.

Dianas och Hannas tankar med företaget är att hjälpa folk till en billigare kostnad och de hoppas i framtiden kunna samarbeta med Landstinget.

– Alla har inte råd att gå till tandläkaren för att göra en tandblekning, det är där vi kommer in, säger Hanna.

– Många tycker det är för dyrt och tar för lång tid hos en vanlig tandläkare. Hos oss tar det en timma och vi garanterar minst två nyanser vitare, de flesta får runt fem och maximalt kan det bli nio nyanser. Effekten sitter i mellan två och fem år, säger Diana.

Hur gick det med sambon med de gula tänderna?

– Jodå, han har blekt tänderna, så jag beslutade behålla honom. Han är dessutom delägare i kliniken, säger Diana Lundahl avslutningsvis.