Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handbollslandslaget EM-kvalar i Skövde

Mitt inne i VM, men planerna för EM-kvalet sker samtidigt. Nu står det klart att det svenska damlandslaget i handboll ska kvalspela mot Tjeckien i Arena Skövde.

VM i Japan är i full gång och för Sverige fortsätter det att rulla på. Under söndagen stod de för en mirakulös upphämtning när de vände niomålsunderläge till oavgjort mot Spanien i den första matchen för huvudrundan och under tisdagen samt onsdagen väntar Rumänien samt Montenegro.

Parallellt med pågående VM står det nu klart var matcherna mot Tjeckien i EM-kvalet i mars kommer att spelas. Bortamötet spelas i Zubri i östra Tjeckien onsdagen den 25 mars och fyra dagar senare, den 29 mars, möts lagen igen i Skövde.

– Vi är mitt uppe i ett VM-slutspel nu och det är en fantastisk känsla att spela mästerskap för Sverige. Självklart vill vi göra det i december nästa år också och vi kommer att göra allt vi kan för att vinna båda matcherna Tjeckien och säkra EM-biljetten, även om det är en tuff motståndare som vi ställs mot och som vi har stor respekt för, säger poängräddaren mot Spanien, Mikaela Mässing, i ett pressmeddelande.

Senast Sverige spelade i Skövde var i EM-kvalet i mars 2018 då Serbien besegrades i en riktig rysarmatch där Jamina Roberts avgjorde i sista sekunden.

I EM-kvalet har både Sverige och Tjeckien inlett med två segrar och står således på samma poäng inför dubbelmötet i mars.

Biljetterna till matchen i Skövde släpps den 16 december.