Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Götene utlovar Sveriges största nyårsfyrverkeri

På nyårsafton satsar man stort på fyrverkerier på Götene Horse Arena, före detta Medeltidens värld. Där utlovas Sveriges största fyrverkerier.

Firandet på Medeltidens Värld (en plats som numer går under namnet Götene Horse Arena) hålls inte vid tolvslaget på nyårsafton, utan på eftermiddagen när det börjar mörkna. Då håller blivande kommunalrådet Susanne Andersson (C) ett nyårstal och sedan blir det vad som utlovas vara Sveriges största fyrverkerier.

Nyårsfyrverkeriet arrangeras av Företagarna i Götene och Unique Pyrotechnic med stöd av Näringslivsföreningen i Götene och lokala företag som vill ge ett stort tack till Göteneborna för det gångna året.

De som vill dit och fira och beskåda fyrverkerishowen uppmanas komma i god tid, för det kan bli många besökare i år.

Eftersom det kommer att bli så stora fyrverkerier ser Götene kommun gärna att man avstår från att köpa egna fyrverkerier och istället deltar i nyårsfirandet som arrangeras av företagen i kommunen.

Den lokala ordningsföreskriften säger att det krävs Polismyndighetens tillstånd för att använda pyrotekniska varor på offentlig plats med undantag för nyårsafton från klockan 23.00 och två timmar framåt. Det är helt förbjudet att använda pyrotekniska varor närmare än 100 meter från äldre- och omsorgsboenden inom kommunen. Man ska alltid visa hänsyn till andra människor och djur om man skjuter egna fyrverkerier.

I samband med det rekordstora fyrverkeriet uppmanar handlarna i Shoppinggotene alla besökare att skänka en slant till Lions Cancerfond Väst.

– När det arrangeras ett så stort evenemang i kommunen vill Shoppinggotene slå ett slag för välgörenhet. Efter diskussion om olika alternativ bestämde vi oss för att uppmana besökarna att stödja Lions Cancerfond Väst, säger Jennie Mörk som är handelsutvecklare i Götene kommun.

Enklast bidrar man genom att swisha.

– Fyrverkeriet är gratis och det är helt frivilligt att skänka pengar, hälsar Jennie.