Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Götene FK till Svenska cupen – här är deras motståndare

Till vardags spelar laget i division 2 men i sommar har Götene FK chansen att få känna på motstånd av nationellt snitt. Laget har nämligen kvalificerat sig för Svenska Cupen och nu är första omgången lottad.

FOTBOLL

Årets DM blev inställt på grund av att corona kom och svepte över landet. Förra året blev det dock spel och efter tre raka segrar i gruppspelet tog sig Götene FK vidare till slutspelet. Där slog Götene rivalen Skara FC i första omgången innan det blev det respass i åttondelsfinalen hemma mot Bergdalens IK.

Förlusten till trots tog sig laget så pass långt att de kvalificerade sig för spel i Svenska cupen. Nu har cupen lottats och Götene får ett tufft motstånd. Skoftebyns IF från division 1 kommer till Hellehof. Datum för machen är ännu inte satt men första omgången i Svenska cupen skall vara färdigspelad senast 12 augusti.