Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gösta Karlsson begravning i domkyrkan

På fredagseftermiddagen begravdes Skaraprofilen Gösta Karlsson i Skara domkyrka. Bland andra prästen Henrik Grape höll tal på ceremonin som rymde både fina minnen och musik.

Skara domkyrka väntades fyllas med besökare när Gösta Karlssons begravning skulle hållas. Men risken för smittspridning av coronaviruset fick många att ställa in sitt deltagande. Familjen beslöt sig då för att hålla en mindre ceremoni och istället bjuda in till en större minnesstund längre fram i tiden.

Fredagen den 20 mars hölls begravningen, präst var Henrik Grape enligt Göstas eget önskemål. I ett tal beskrev han Gösta som positiv och utåtriktad. Han sa även att han både var avundsjuk och imponerad över att Gösta en gång träffade Beatles, men också många andra celebriteter, under sin livstid. Den enda som inte verkade imponerad av det var Gösta själv, berättade han.

Även sonen Pär Winberg höll tal under ceremonin.

För musiken stod Reibjörn Carlshamre som också bjöd på jazziga improvisationer på instrumentallåtarna.

Trots omständigheterna hade ett 50-tal personer tagit sig till domkyrkan. Bland andra hade både Rotary och Odd Fellow representanter på plats, delar av släkten deltog samt vänner.

På den minnesstund som nu planeras väntas det komma många besökare. När den blir återkommer familjen med besked om.

– Den skall bli väldigt ljus och fin och vara som en "fest" där pappa bjudit in sina vänner, skriver sonen Pär i ett meddelande.