I dagarna kom listan över Sveriges bästa golfbanor 2016. Isaberg GK:s östra bana utanför Gislaved hamnade i topp med snittbetyget 4,691 av 5 möjliga.

Betyget grundar sig på den enkätundersökning som samtliga användare av Golfhäftet fyller i efter varje spelad runda. Under året har över 95 000 svar inkommit.

På sjätte plats hamnar Vara-Bjertorps golfbana. I fjol blev det en fjärdeplacering men med tanke på att det i år är fler klubbar som är anslutna till Golfhäftet så smäller en sjätteplats väldigt högt. Klubbchefen Hanna Thorsén är nöjd med placeringen.

– Det känns jättebra, och att det är de som spelar som rankar så är ju det positivt.

– Den håller hög kvalité och vi har en väldigt bra produkt att sälja. Den tilltalar många kategorier av spelare; de som vill ha utmaningar men också de som är nya. Sedan har banan varit jättefin de senaste åren, den har inte haft några dippar utan varit jämnbra hela tiden.

– Det är alltid den stora utmaningen. Under hösten har vi jobbat med anläggningen. Vi har bland annat lagt igen bunkrar och grävt om i några stycken. Vi har även gallrat skog där det finns fin ek som kommer fram när den börjar växa. Den kommer inte synas nästa år men på lång sikt.

I dagarna kommer tidningen Golf Digest ge sin ranking över de bästa golfbanorna i Sverige. Förra året blev Vara-Bjertorps bana klassad som den bästa i Västergötland.