Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gökas begravning påverkas av coronaviruset

Det väntades många besökare till Domkyrkan i Skara på fredag då Skaraprofilen Gösta "Gökas" Karlssons begravning hålls. Men risken för smittspridning av coronaviruset har fått många att tveka eller ställa in sitt deltagande. Därför kommer familjen nu med ett nytt besked.

I ett inlägg på Facebook skriver sonen Pär Winberg och Göstas sambo Olga att begravningen kommer att hållas, men att man även kommer att ordna en minnesstund för Gösta längre fram i tiden då viruset lagt sig och saker och ting återgått till det normala.

Begravningen kommer att hållas som planerat, och för de som fortfarande känner sig friska och vill komma dit så är de välkomna. Men mycket talar för att betydligt färre än väntat kommer delta.

"Olga och jag har märkt på många att de såklart är ledsna över att inte kunna delta, och att det säkerligen är en hel del som tvekar på att gå och känner lite dåligt samvete för att inte medverka på Pappas begravning. Gör inte det. Tänd ett ljus hemma på fredag klockan två och så har vi den där minnesstunden längre fram och minns honom tillsammans då." skriver de i sitt Facebookinlägg och fortsätter:

"Vi ska inte ha en kyrka med många människor där det finns risk för spridning av Corona-viruset. Det är inte bara av tanke på oss alla som skulle varit där utan även en plikt mot samhället och ett självklart beslut att ta."

Five Teddys som egentligen skulle ha spelat i domkyrkan kommer att göra det på den kommande minnesstunden istället. När den blir är ännu inte bestämt.

Familjen avslutar sitt inlägg med:

"Tänk om pappa vetat om detta som den journalist han var. Vilket scoop. Sköt om er allesammans."