Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Goda tider för bostadssäljare

STOCKHOLM Hushållens förväntningar gällande bopriser fortsätter att stiga. Andelen hushåll som enligt SEB:s boprisindikator tror på höjda priser ökade i mars med två enheter jämfört med föregående månad och ligger nu på 55 procent.

De som tror på oförändrade priser har samtidigt minskat med tre enheter och ligger nu på 29 procent. Antalet som tror på sjunkande priser är oförändrat.

"Hushållens tro på bostadsmarknaden är fortsatt stark och till och med stigande. Det är lite överraskande med tanke på att vi både ser en avmattning i samhällsekonomin och att hushållen är mer avvaktande kring den egna privatekonomin i år jämfört med förra året. Dessutom har vi Coronaepedimin som ökar oron och har en dämpande effekt på de flesta ekonomiska indikatorer" säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson i ett pressmeddelande.

Undersökningen genomförs av Demoskop och bygger på cirka 1 000 webbintervjuer. Boprisindikatorn är skillnaden mellan andelen som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser. Indikatorn i den senaste mätningen ligger på 47 vilket är en uppgång med två enheter från förra månaden.