Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glödhet Ymer vann ny turnering i Frankrike

Mikael Ymer är glödhet. För andra gången på kort tid vann Skarasonen en Challengertävling – den här gången i franska Mouilleron-le-Captif.

21-årige Mikael Ymer har en strålande höstsäsong bakom sig och skördar numera nya framgångar så fort han kliver ut på en tennisbana.

För två veckor sedan stod han som segrare i Challangerturneringen i franska Orléans. Turneringsvinsten innebar att Ymer för första gången klev in på ATP:s topp 100-lista.

I veckan spelade Ymer ytterligare en tävling i Frankrike – och resultatet blev detsamma. Efter fina skalper under turneringens gång väntade hemmaspelaren Mathias Bourgue, rankad på plats 247, i finalen. Ymer spelade ut hela sitt register i det inledande setet och vann med klara 6–1.

Något hårdare blev det i andra set – men tack vare ett tidigt break kunde Ymer vinna med 6–4.

Klättrar på rankningen

Resultatet innebär att han säkrar ytterligare 100 rankingpoäng och när den nya listan uppdateras på måndagen har Ymer klättrat en bit på världsrankingen där han är på 81:a plats.

Redan under den kommande veckan är Mikael och brorsan Elias i farten igen. Då väntar spel i Stockholm Open. Mikael Ymer möter portugisen Joao Sousa i öppningsrundan medan Elias Ymer ställs mot en kvalspelare.

Bröderna Ymer spelar också i dubbelturneringen som de vann 2016.