Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Går samman i ny satsning på lokal handel - startar gemensam shoppingportal

Skara Handel, MEGA och Skara kommun vill gå i bräschen för den lokala handeln och lanserar HandlaiSkara.se.
– Vi ser att det här blir en bra tjänst för såväl skarabor, som besökare och turister i staden, säger kommunens kommunikationschef Peter Blom.

När coronapandemin ställde allt på ända i våras valde Skara Handel, MEGA och kommunen att istället se möjligheterna.

Man har länge funderat över hur man skulle kunna skapa en portal som samlar butiker, restauranger och caféer i Skara och när behovet av att stötta näringslivet blev extra viktigt skyndades arbetet på.

– Extra glada är vi också för stödet Skara Handel fått från Sparbanksstiftelsen, säger Skara Handels kassör Charlotta Lidberg.

Nu lanserar man HandlaiSkara.se som samlar Skaras utbud och till viss del ersätter den tidigare shoppingkartan.

– På sidan är det enkelt att se det samlade utbudet och där ligger också öppettider, kontaktuppgifter och en kort presentation om varje företag, säger Anna Engesvik, projektledare för MEGA.

På hemsidan presenterar företagen sig själva i olika kategorier, handelsområden och bokstavsordning. På webbplatsen kommer det även gå att läsa om framtida evenemang.

– Det är riktigt roligt att kunna bidra till Skaras utveckling genom denna satsning. Vi ser också att det här blir en bra tjänst för såväl skarabor, som besökare och turister i staden, säger kommunens kommunikationschef Peter Blom.