Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Galet mycket folk ville se nya gallerian

Äntligen öppnade den nya delen av Elins Esplanad. Sex nya butiker. Och folk köade för att bli först in på den nya gallerian. – Det är mycket mer folk än förväntat. Helt galet, men väldigt roligt, säger Christina Löfgren, marknadskoordinator.

Planeringsarbetet började i september 2017 och byggstarten var i januari i år. Den totala ytan som byggts om är på 1405 kvadratmeter.

Det handlar om den nya delen där besökarna nu kunde kika in i butiker som Jack & Jones, Vero Moda, Chili & Wok, Nikita Hair, Mobiloperatören 3 och Espresso House.

Hela helgen blir det aktiviteter och har man tur kan man även träffa maskoten Elin, en liten vardagshjälte.

Dagarna inför invigningen har varit fyllda med jobb och förberedelser.

– Just nu pågår de sista finjusteringarna av arbetet, och i butikerna håller man på för fullt med att skylta upp och komma i ordning, förklarade centrumchefen, Albert Aquilar häromdagen.

Då berättade också Christina Löfgren, som är marknadskoordinator på Elins Esplanad, att man får tre nya butiker, ett café, en restaurang och en frisörsalong i det nya galleriet.

– Det är verksamheter som efterfrågats i våra kundundersökningar, säger hon.

Stilen på den nya delen med ny design, nya Led-lampor och växter är ett koncept som kommer att genomföras på hela Elins Esplanad under den kommande ombyggnationen av resten av köpcentret.

– Den börjar nästa år och ska vara klar 2020, säger centrumchefen Albert Aguilar.

Patrik Sörnell, fastighetschef på Euro Commercial, var också nöjd.

– Det här är ett av åtta köpcentrum som vi äger i Sverige. Det känns otroligt roligt att få se något som bara fanns på ritning för två år sedan och upptäcka att det blivit ännu bättre på riktigt, säger Sörnell.

Elever från Kavelbro fanns på plats för att dela ut blommor och bjuda på snittar.

– Det är frisörelever från hantverksprogrammet, frisörerna, och elever från gymnasiesärskolans fyraårsprogram med inriktning hotell- och restaurang som är här. De är här fast de egentligen har studiedag. Det blir en del i undervisningen och det är första gången de gör något i skarpt läge, säger Annelie Samuelsson, programansvarig för frisörerna på hantverksprogrammet.

Albert Aguilar passade även på att presentera Peter Yström som tar över efter honom i november. Peter Yström jobbar på näringslivsenheten på kommunen, vilket han gjort i fyra år.

– Det känns fantastiskt kul att få vara med här, säger Peter Yström.

Albert Aguilar drar vidare till Kungälv där han ska jobba på ett annat köpcentrum.

– Jag har varit här i två och ett halvt år och på det här sättet kommer jag närmare hem och slipper pendla.

Christina Löfgren gladdes åt att så många kom för att vara med om invigningen av den nya gallerian.

– Det är mycket mer folk än förväntat. Helt galet, men väldigt roligt, säger Christina Löfgren.