Ordförande Åke Ericsson välkomnade alla och berättade om hösten kommande alla aktiviteter, det blir bland annat flera danskvällar, pubafton, musikafton med TS-bandet som kommer att spela låtar av Cliff Richard och Shadows.

En 60-talsfest med Five Teddys kommer att ordnas i oktober. Festen går i Folkparkens tecken med dans, chokladhjul, pilkastning, luftgevärsskytte, korv med bröd samt dryck – allt som på den "gamla goda tiden".

Varje vecka finns ett stort utbud av aktiviteter för medlemmarna: Motion och friskvård med stavgång, styrketräning, bowling och boule. Det finns även kortspel, sång, dans med mera. Om det finns intresse hos medlemmarna kommer några nya aktiviteter att starta upp, på förslag finns gåfotboll, bridge och språkkurs i spanska.

Researrangörerna på PRO har plockat ihop ett brett utbud med utflykter några har redan utförts, nu planeras ett besök på Kata gård i Varnhem, julmarknad i Hjo och två föreställningar på Vara Konserthus.

Under mötet låg bokningslistorna framme och många var de som tog chansen att boka in sig redan nu. Biljetterna till Vara Konserthus är begränsade till antal, därför gäller "först till kvarn".

Loppis har blivit en folkrörelse, även PRO i Skara har planerat in en sådan på Fokus i början av oktober, alla unga som gammal är välkomna.

Efter mötet stod Tomas Landahl och Jonny Jansson för underhållningen, låtar från 1950-70-talet framfördes, gamla hits av bland annat Hank Williams och Creedence Clearwater Revival.

Efter både möte och underhållning blev det kaffe med köttbullssmörgås, Åke Ericsson hade redan provsmakat smörgåsen och gav betyget "Med beröm godkänt". Som vanligt avslutades eftermiddagen med lotteridragningen.

Lena Brodin

Relaterat till artikeln