Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida Karlsson: "En skitsäsong"

Ändå summerar Frida Karlsson skidåret med: – Det har varit en skitsäsong, säger hon till Expressen.

Tremilen i Holmenkollen. Det blev säsongens höjdpunkt för Frida Karlsson, då 20-åringen knäckte norska stjärnan Therese Johaug på upploppet och knep karriärens första världscupseger.

Bortsett från den framgången?

Nej, då blev säsongen inget som Frida Karlsson är särskilt nöjd med.

"Kortaste någonsin"

– Det var den kortaste någonsin, känns det som. Jag vet inte... det har varit en skitsäsong om man ser till helheten, säger hon i en intervju med Expressen.

– Samtidigt har jag lärt mig mer än någonsin och det är jättemycket jag tar med mig till kommande säsonger. Och jag fick trots allt mitt guldkorn där i Holmenkollen... det kändes som en riktig revansch och något som jag verkligen tar med mig in i träningsåret.

Frida Karlsson hann bara göra en världscuphelg innan Svenska skidförbundet stoppade henne från att fortsätta tävla.

Anledningen beskrevs med meningen "avvikande resultat i en hälsokontroll”.

Efter förbundets tävlingsförbud dröjde det flera veckor innan hon var tillbaka i skidlandslaget och i världscupen.

– Där och då var det väldigt jobbigt. Jag började på botten där, när jag fick beskedet. Sedan jobbade jag mig uppåt, knöt näven och valde att se det som något som jag kan ta lärdom av, en erfarenhet som jag tror kan vara väldigt viktig för mig i framtiden.

Bättre koll

Nu har hon – med hjälp av Magnus Oscarsson – bättre koll på hälsan.

– I och med det här har jag också fått en ny stöttepelare i det medicinska teamet, som jag kommer fortsätta att vilja jobba med ganska nära, för att göra min satsning optimal.

Till tidningen berättar Karlsson att vardagen, trots coronakrisen, rullar på som vanligt, att hon just nu är i Bruksvallarna och tränar inför nästa säsong, samt att träningsupplägget framöver kanske kan få ett annat utseende.

– Vi testar faktiskt lite nya tänk inför nästa träningsår. Vi kör en liten testperiod nu, kan man säga, säger hon.

– Min tränare Per Nilsson är lite nyfiken på friidrottarnas träning. De kör lite mer intensivt och inte riktigt lika länge.