Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgångar för Skararockarna

Skararockarna deltog den gångna helgen i två tävlingar.

Skövdeklubben Candanza anordnade två tävlingar i helgen. På lördagsförmiddagen var det en regional tävling, Billingebuggen, och på eftermiddagen DM.

Västragötalandsdistriktet har vid de senaste DM samarbetat med västsvenska danssportsförbundet och haft DM samtidigt, så även denna hösten.

I Billingebuggen hade Skararockarna med Gabriella Oskarsson och Oliver Sandberg (SOG) i vuxenklass C. Efter en riktigt bra finalrunda blev dansparet belönade med förstaplatsen.

De senaste två tävlingarna har Gabriella och Oliver skrapat ihop fyra uppflyttningspoäng av sex för att nå den högre klassen B, som krävs för att kvalificera sig till SM 2020. Nästa chans att plocka poäng är på hemmaplan i Götene den 2 november.

DM

På lördagseftermiddagen ordnades DM. Där hade tävlingsledaren beslutat att slå ihop båda distrikten i vuxenklassen, men den inbördes ordningen delades. Västsvenska distriktet hade bara två par anmälda, därav sammanslagningen.

I de två distrikten finns Sveriges buggelit och det var mycket trevligt att få se och heja fram dessa duktiga dansare.

Skararockarna hade två tävlande med på DM. Thim Karsmo och Maja Forsberg HVD) samt Gabriella Oskarsson och Oliver Sandberg (SOG). Båda paren gjorde fina rundor och gick vidare till extra chansen. Men motståndet blev för tufft, så där tog det stopp. Efteråt var de väldigt nöjda med sina prestationer.

Skararockarna vill passa på att tacka värdföreningen Candanza för ett väl utfört arbete med båda tävlingarna.