Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvirring på resecentrum: ”Det har gått skit”

Det är inte bara värmen som ställer till problem för tågresenärerna på Skövdes resecentrum. Under dagen och helgen har flera av tågen bytts ut mot ersättningsbussar, och informationen verkade knapphändig.

Förvirring råder på Skövdes resecentrum när hundratals resenärer ska försöka navigera sig till de ersättningsbussar som under helgen ersätter tågtrafiken. Människor går fram och tillbaka mellan olika busschaufförer och frågar vart de ska, och mitt i allt står Villhelm Lindroos och agerar busskoordinator.

– Jag har inte mer information än den resenärerna har. Informationen om tågen hittar jag i appen. Det kommer över folk och ställer massa frågor, och jag står ju ensam också.

En kvinna kommer fram och tar upp sin telefon, hon verkar försöka ta sig till Falköping. Villhelm lutar sig fram och tittar på hennes telefonskärm.

– Det där är inte våran buss, jag har inte hand om den.

Kvinnan går iväg och Villhelm slänger en snabb blick ner i sina papper.

Hur tycker du det hela gått?

– Skit, säger han och förklarar att han är anställd genom ett externt bussbolag som sen SJ tagit in. Frågor som gäller biljetter, det har han inte hand om.

– Folk kan ju säga att de ska till Göteborg, så åker det med en sån buss, utan att ha biljett. Jag kollar inte biljetter.

Så det finns ingen från Västtrafik här?

– Inte vad jag vet. Jag tror det var någon här igår, men sen har det inte varit någon här. De kanske ha stått där inne, säger han och pekar mot resecentrumet.

– Men i slutändan hamnar ju alla här, och då står jag ju själv.

Stationsvärdar från SJ

Carl-Johan Linde, presskommunikatör på SJ, säger att det under hela helgen kommer att finnas stationsvärdar på plats på Skövde Central.

– Vi har placerat ut ett antal personer där med SJ-västar, som mer än gärna svarar på frågor om bussar och kommuniktioner.

Han berättar också att de ersättningsbussar som ska ta resenärer mellan Skövde och Falköping ska vara märkta med en SJ-logga och med slutdestination för att i möjligaste mån undvika förvirring.