Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvandlingen av parken blir skrämmande

Knappt har Skara Sommarland stängt portarna för sommaren innan en ny säsong tar vid. Parken förbereder sig nu för sin första halloweensatsning någonsin. ”Scary Sommarland” som kommer att bjuda på riktigt skrämmande nyheter.

När parken återigen slår upp portarna den 26 oktober har hela tivolidelen förvandlas till ett Halloweenområde med pumpor, nya matupplevelser, sagoläsning och halloweenväsen. Alla attraktioner utom förutom Newton och Radiobilarna kommer att vara igång om vädret tillåter. Övriga attraktioner utanför tivoliområdet samt vattenparken är stängda.

Barnen kommer bland annat kunna gå Häxans Stig där man måste lösa en uppgift och ta sig över en bro för att sedan få en belöning av häxan själv. På området finns även en labyrint och barnen får lyssna på rysmysiga berättelser under sagostunder på fikatorget. Lagom rysliga Halloweenväsen smyger också runt i parken.

Den nya restaurangen ”Pumpkin & Pancakes” öppnas tillfälligt upp vid Main Street.

Dessutom förbereds just nu för två speciella Halloweenattraktioner, men dessa avslöjar parken först senare i september.

– Halloween är något som bara blir större och större i Sverige för varje år och barnen har verkligen tagit den här relativt nya högtiden till sina hjärtan. Att få vara med om Sommarlands första Halloweensatsning känns otroligt spännande, då vi öppnar upp för en helt ny säsong där vi verkligen inte sparar på krutet, säger Janne Nilsson, vd på Scary Sommarland (och Skara Sommarland) i ett pressmeddelande.

Scary Sommarland är öppet den 26-27 oktober samt 30 oktober-3 november.