Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först i Europa - se Skövdes nya, häftiga bowlingupplevelse

Banor som brinner och sprakar av elektricitet - och klot som spelar piano och målar laserstreck på banan. Bowlinghallen på O'Learys i Skövde storsatsar nu på interaktiv bowling - något de är först med i hela Europa. - Jag tror att det här kommer att bli kanonbra och det känns som nästa stora grej inom bowlingen, säger ägaren Kent Kyrk.

En av banorna i bowlinghallen brinner.

På en annan bana har det växt fram färgglada bollar och bredvid den finns det en glödande laserstråle som följer klotets resa mot käglorna. Lite längre bort är en bana omgjord till ett stort piano som spelar när klotet rullar över tangenterna.

Det är det här som kallas interaktiv bowling - ett koncept som bowlinghallen på O'Learys i Skövde är först med i hela Europa.

- Det är ett företag i Örebro som har utvecklat det här i hop med ett företag på Gothia Science Park här i Skövde. Så jag tog kontakt med dem och på den vägen är det. Det är självklart en jättestor investering, men man måste hänga med och det är något vi alltid har gjort tidigare, säger Kent Kyrk som äger O'Learys i Skövde.

Han tror att det här är nästa stora grej inom bowlingen.

- Det skapar en miljö som känns helt fantastisk. Det är som Virtual Reality men man behöver inte ha någon hjälm på sig utan man spelar som vanligt och så händer en massa grejor på banan. Mönstren aktiveras när man slår. Det är jäkligt coolt och något vi tror jättemycket på.

Satsningen kommer inte bara innebära en helt ny atmosfär för de som vill bowla ett par serier med polarna på fredagskvällen. Den kommer också framöver att hjälpa de som tävlar i sporten att slipa på sitt spel.

- Det är 27 datorer i taket och de kommer till exempel att kunna läsa hur oljan ligger på banan. Man kommer också att kunna se exakt hur klotet rör sig på banan. Det kan man använda för att utveckla sin bowling när vi kör igång med det i januari.

Just den biten ligger alltså ett par steg in i framtiden. Men den som bara vill testa på hur det är att bowla på en brinnande bana eller spela piano med ett bowlingklot kan förverkliga den drömmen direkt. Den interaktiva bowlingen är redan igång.

- Nu kör vi det på fredag- och lördagskväll, så det är bara att köra. Idag har vi 21 olika mönster och teman och och vi kommer att plocka på mer sedan, säger Kent Kyrk.

Så ja - låt kloten rulla, helt enkelt.

Eller brinna, spela piano och målar laserstreck.