Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är företagen som växer mest i Skaraborg

Tre företag inom byggbranschen toppar årets tillväxtliga i Skaraborg.

– Vi har en högkonjunktur inom branschen så det är kanske inte så konstigt, säger Nina Gillbo, kontorschef Almi Väst Skaraborg.

Allt sedan 2013 presenterar Almi Väst Skaraborg årligen en lista som visar vilka företag i Skaraborg som vuxit mest under året. Tillväxten ska i allt väsentligt ha skett organiskt. Exempelvis köp av andra företag räknas inte, utan det är högst procentuell ökning av omsättningen som intar första platsen och så vidare.

Nu har 2018 års lista offentliggjorts och den toppas av Tråva-Produkter Aktiebolag i Tråvad/Vara. Bolagets omsättning ökade med 153 procent.

På listans andra plats, och inte så långt efter, finns ett företag i Skövde, nämligen Towe Elektronik AB. Här landade omsättningsökningen på 150 procent.

– Företaget etablerades 2003 och precis som för Tråva-Produkter är det första gången som det placerar sig på listan. Det är roligt och ägaren blev väldigt glad över utmärkelsen, säger Gillbo.

Towe Elektronik är också, enligt Gillbo, ett företag inom byggbranschen.

– Man monterar kretskort bland annat, tillägger hon.

Efter Skövdeföretaget placerar sig följande bolag i fallande ordning: No Problems Scaffolding Skaraborg AB i Lidköping (94 procent), Tråvad Bygg o Betong AB (78), Söne Buss AB, Lidköping (77), Runnäs B AB, Gullspång (72), Allt i Bygge Tidaholm AB (69), Mark & Grävservice i Väst AB, Tråvad (68), Västsvenska Stålkonstruktioner Aktiebolag, Lidköping (66) samt Nordisk Industrioptimering AB, Skövde (63).

Vad betyder det för ett bolag att hamna på listan?

– Äran, förstås. Sedan blir ägarna, och kommunernas näringslivschefer samt kommunalförbundets chef, inbjudna till en VIP-lunch hos oss. Under lunchen får företagarna blommor, present och diplom. De får också berätta om sin verksamhet, säger Nina Gillbo.

– Under kommunernas näringslivsgalor skänker Almi också pengar till UF i det vinnande bolagets namn. I Skövde skänktes alltså pengarna i Towe Elektroniks namn.