Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsmedlemmar på uppskattat trädgårdsbesök

Denna månad kunde äntligen en aktivitet i Skara Trädgårdsförening genomföras planenligt. Föreningen var inbjuden till Lena och Tomas Magnussons vackra och imponerande trädgård i Synnerby. Dom flyttade till gården 2016 och trädgården har successivt vuxit fram därefter.

Redan vid ankomsten kan besökare se en fantastisk spaljé med klätterrosor i olika rosa nyanser, som sträcker sig utefter en hel sida av trädgården. Innanför finns stora, välplanerade rabatter med rosor, dagliljor, pioner och många andra växter, prydligt inramade av kanter av järn, plankor eller stora stenar. Gamla rostiga hjul och lantbruksredskap har använts fiffigt som snygga klätterstöd eller bara som utsmyckning. Pionerna har stöd av armeringsnät och sådana finns också formade till valv för högre rosor och andra växter att klättra i. Ett stort område är avdelat för köksväxtodling i pallkragar och växthus.

Efter rundvandringen bjöds besökarna på varm korv och kaffe med goda kakor. Detta avnjöts i närheten av en stor, vacker damm med både brygga och roddbåt.

Som avslutning på den mycket trevliga och inspirerande kvällen kunde de drygt 15 deltagarna handla på en växtauktion dit medlemmar skänkt plantorna som såldes.

Christina Johansson