Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbud när arbete går vidare förbi Björndammen - det här behöver du ha koll på

När arbetet med stationsområdet i Skara nu går vidare mot Björndammen väntar såväl parkeringsförbud som avstängningar för trafik i delar av området.

Det som händer under hösten är att en gång- och cykelväg kommer att byggas utmed den västra sidan av Järnvägsgatan, den sidan som Hushållningssällskapets fastighet ligger intill.

Gång- och cykelvägen är en förläning på den nya gång- och cykelväg som just nu håller på att byggas från Vallgatan förbi stationsområdet fram till Skaraborgsgatan.

I samband med arbetet får trafikanterna också räkna med en del avstängningar, skriver kommunen på sin hemsida.

Från och med måndagen den 28 september fram till 5 oktober får fordon inte parkeras på den västra sidan om Björndammen.

Efter den 5 oktober och fram till den 20 november kommer det också att bli förbjudet att köra fordon där.

– Men man kommer fortfarande att kunna köra in till stationen och parkeringen på den andra sidan av Björndammen, säger avdelningschefen för gata/park Mats Bäck.

Nästa år fortsätter arbetet kring Björndammen.

– Då ska arbetet med att iordningställa runt själva dammen göras, med nya planteringar. Sedan ska Skaraborgsgatan utmed Björndammen också göras i ordning och tillgänglighetsanpassas för funktionsnedsatta.

Vilken entreprenör som kommer att göra arbetet och när på året det kommer att genomföras är ännu inte klart.