Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ det digitala första maj-firandet på SkLT: √Rektorsuppvaktningen √Tal och sång till biskopen

Katedralskolans omtalade och uppskattade första maj-firande sker även i år digitalt. Du kan följa såväl rektorsuppvaktning som tal och sång hos biskop Åke Bonnier på SkLT:s webb under lördagen.

Firandet innebär enligt traditionen att man städar ut våren genom uppvaktning, tal från elevkåren och med sång med skolans manskör Musikens vänner. Tillsammans, i stora grupper med människor.

– Firandet är ett välbesökt evenemang där ett normalt år inleds med uppvaktning av rektorer på skolans borggård och avslutas med tal och sång hos biskopen. I år vill vi inte ställa in utan tänka om och tänka nytt, säger Hannes Kvarnmarker ordförande i musikens vänner.

Trots det tråkiga i coronapandemin väcker den kreativitet. En film med sång, tal och uppvaktningen på skolans borggård kommer att ersätta det traditionella firandet. Filmen kommer att publiceras i Skara kommuns digitala kanaler och på SkLT under lördagen.

– Vi vill att filmen ska göra att Skaraborna minns tillbaka på tidigare firanden och bringa hopp och glädje i den märkliga tid vi lever i, fortsätter Hannes.

Firandet där Musikens vänner sjunger hos biskopen kommer att genomföras men även det digitalt och utan publik. Den kommer att läggas ut på Skaraborgs Läns Tidnings webb under lördagen. Här kommer även elevkårens avgående talman Alva Doyle att hålla ett tal till biskopen.

– Traditionen där MV sjunger och elevkårens talman håller tal för biskopen är och har alltid varit mycket uppskattat av Skaraborna. Vi vill givetvis att de ska få ta del av detta trots corona. Framträdandet hos biskopen kommer att sändas på SkLT, säger Alva.