Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FN-dagen uppmärksammad på Skövde garnison

Under torsdagen uppmärksammade Försvarsmakten i Skövde FN-dagen med en högtidlig ceremoni. Vid flaggstängerna på heden i Skövde garnison samlades runt 80 personer för att hedra de som tjänstgjort,tjänstgör och kommer att tjänstgöra för FN.

FN-dagen känns extra påtaglig nu när Försvarsmakten i Skövde under en längre tid haft personal nere i den pågående FN-insatsen i Mali.

Skaraborgs regemente, P 4, har nyligen genomfört Mali 09 ochgenomför nu Mali 10. Trängregementet utbildar Mali 11 som om några veckor kommer att ta över uppgiften. De har också ansvaret för Mali 12.

– Vi i Försvarsmakten har en lång historik av att delta i de insatser som våra politiker valt att vi ska delta i. Vi har aktivt varit med och dämpat oro i konflikter utanför vår egen gräns och därmed både bidragit till fred och stabilitet, men också att minska risken att vårt eget land blir hotat.

– Det är en utmaning som ofta upplevs som oöverstiglig, men det viktigt att stå upp för freden och aldrig vika sig från vår uppgift, säger Bengt Alexandersson, chef Skövde garnison, i ett pressmeddelande.