Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Florist-"Tess" lämnar egna företaget för nytt jobb

Hallå där, Therése Larikka på Tess floristdesign, nu sadlar du om från egenföretagare till anställd – varför lämnar du Skara?

– Jag har fått jobb som florist hos Vänerblommor i Lidköping. Jag har klurat på det ett tag. Det är ganska tufft att vara egen, det är mer än bara skapande och mycket av det andra förtar skapandet. Sedan tycker jag inte att det är kul att jobba ensam. Förra året började jag jobba på kyrkogården för att känna mig för och drev företaget på deltid. Sedan såg jag en annons om florist och min man puffade på mig och skickade in svaret. Efter några dagar fick jag svar.

Så vad händer med ditt företag, läggs det ner?

– Nej, det blir vilande. Det är krångligt att lägga ner och det är mitt lilla skötebarn. Dessutom är det en back up om det inte skulle funka att vara anställd.

Den 1 februari börjar du på nya jobbet, vad ser du fram emot?

– Jonas på Vänerblommor har massor med spännande på gång. Det är ett växande företag, fullt med energi, nya ideer och en utveckling som det ska bli jättespännande att vara med på. Det är ett härligt gäng som jobbar där och goda förutsättningar för att arbeta skapande och kreativt.

Vad blir dina uppgifter på nya jobbet?

– Vänerblommor har två butiker, en mindre i city och en större med fler växter och trädgård. Jag kommer att vara i den stora butiken och ha ansvar för alla beställningar och snittblommor.

Ja, du är ju känd för dina innovativa blomsterarrangemang. Innebär det att de kreativa idéerna får plats även i framtiden?

– Ja, absolut. Vi kommer att göra mycket skojigt. Jag får flyga lite fritt där också med mina galna idéer.

Hur har dina kunder på Tess floristdesign reagerat?

– Det har verkligen öst in kommentarer via sociala medier. Jag blir alldeles varm i hjärtat av alla lyckönskningar. Jag hoppas att kunderna vill följa med mig.

Så vad händer nu?

– Jag har fortfarande uppdrag till bröllop och begravningar. Sedan planerar jag en liten happening i butiken. Jag har ju samlat på mig en del saker genom åren som nu kan säljas ut.

Lycka till då!

– Tack, det känns jättebra.

LÄS MER: Så skapar Tess julstämning på slottet