Tidigare i år avslöjade P4 Skaraborg att den läkare som sitter häktad för 22 brott av sexuella övergrepp mot barn och barnpornografibrott i Stockholm även varit verksam inom barnmedicin vid Skaraborgs sjukhus.

LÄS MER:

Den misstänkte läkaren arbetade från 1 januari 2016 till sista september 2017 på Skaraborgs sjukhus. På Skaraborgs sjukhus har man känt till tre fall där läkaren misstänks för otillbörligt beteende vid kroppsundersökningar. Nu har fler misstänkta fall uppdagats, det visar en genomgång som sjukhuset gjort av 1000 patientjournaler, kopplade till läkaren. Närmare 30 patienter ska ha utsatts för tveksamma kroppsundersökningar. Fyra fall har anmälts till polisen och i 25 fall kommer Skaraborgs sjukhus att kontakta föräldrarna till barnen, uppger chefsläkare Christer Printz, Skaraborgs sjukhus, till

LÄS MER:

Det vi hittills sett är inget grovt utan handlar om otillbörliga kroppsundersökningar, exempelvis undersökning av pubertetsutveckling trots att det inte har behövt göras men ändå gjorts, säger han.

Sjukhuset har nu ändrat sina rutiner så att föräldrar och personal ska kännas sig trygga.

Ibland kan barnen vilja att föräldrarna ska gå ut om det är en undersökning som upplevs lite "skämmig". Då ska vårdpersonal gå in istället.

LÄS MER:

LÄS MER: