Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina framgångar för Vara GF i Uddevalla

I helgen var det tävling i Artistisk Gymnastik (AG) i Rimnersvallen Uddevalla. Vara GF deltog med totalt tolv gymnaster,

Det finns olika tävlingsformer. Den första tävlingsformen är stegtävling. Man tävlar i åtta olika steg och då inkluderar varje steg fyra redskap. Varje gymnast tävlar i Bom, Hopp, Barr och Fristående och går från steg 1 och uppåt.

Nästa tävlingsform är Pokalen, en mer avancerad tävling där gymnasterna bör ha tävlat i steg 1–6 innan man går över hit.

Vara GF hade fyra gymnaster i steg 1, fem i steg 2, två i steg 3 samt en i steg 5.

På lördagen genomfördes gymnastiktävling för Steg 1–4 från klockan 8 till 13 där totalt 140 gymnaster var med. Vara GF tog totalt tre pallplatser av dessa.

Maja Helgesson vann och Moa André slutade tvåa i steg 1

Alicia Sterneborn tog förstaplatsen i steg 2

På eftermiddagen genomfördes tävling för steg 5-8 och uppåt där cirka 80 gymnaster ställde och där Vara GF hade en gymnast som representerade klubben i steg 5 med framgång.

På söndagen var det dags för Pooler och Pokalen där Vara GF dock inte var representerade.

Det krävs många domare för att hantera en AG tävling, Vara GF hade med två domare. Detta är de domare som dömer steg 1-4.

LÄS MER: Varagymnaster ställdes inför ny utmaning