Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två inbrott och stökiga ungdomar

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Natten till lördagen var lugn. Utom i en villa i Götene och vid en festlokal i Skara. Ytterligare ett villainbrott anmäls vid 10.35. Även detta i Götene.

Vid midnatt larmades polisen till en fest på Kinnekullegatan i Skara. Där var det en grupp ungdomar som hade fest.

– Men tydligen var det några som höll till ute vid festen som bråkade och störde hela kvällen. De fick inte komma in. Då kastade de en sten genom ett fönster till festen på baksidan av huset, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson vid region Väst.

Polisen åkte till platsen men hittade inte ungdomarna som hade stört. De är misstänkta för skadegörelse. Hans Lippens bedömer att de var i 18-årsåldern.

Några timmar senare, 04.16, larmar Securitas i Götene om ett misstänkt inbrott på Karlslundsvägen.

– Det är en villa där man hittat spår i snön som ledde till en altandörr. Där har man slagit sönder rutan.

Polisens tekniker kommer att undersöka platsen under lördagen, men det är oklart om tjuven/tjuvarna har tagit sig in i huset och stulit något.

Vid 10.35 ringer ytterligare en villaägare i Götene och rapporterar att det har varit inbrott på Klubbgatan. En eller flera gärningspersoner ska ha brutit upp ett fönster och tagit sig in i villan.

– Patrullen är på plats just nu så jag har ingen mer information kring omständigheterna, säger stationsbefäl Per Larsson vid Lidköpingspolisen vid 11.30-tiden.