Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felicias resetips: Lombok - fina stränder långt ifrån turisterna

Felici a Friberg från Skaraborg delar med sig av sina resor genom Asien. Den här gången berättar hon om ön Lombok, som är långt ifrån turistig.

Rätta mig om jag har fel men alla vet var Bali ligger. En kort speedboat-resa därifrån ligger Lombok, en ö som är så långt ifrån turistig att det nästan är ödsligt men med den finaste stranden jag sett. Efter ett helt år av längtan och saknad anlände min pappa äntligen till Asien. Vi skulle ha hela fem veckor att resa på och valet föll på Thailand och Lombok. Det är det sistnämnda som jag nu ska berätta om. Häng på!

Bodde nästan själva

Jag och pappa började med att flyga till just Bali, det finns även flyg till Lombok så kolla vad som passar din resplan allra bäst.

Från Bali tog vi färjan till Lombok, det går även speedboat, vilket jag skulle rekommendera för en kortare och mer bekväm resa. Väl framme tog vi en taxi till vår första destination på Lombok, Sengigi. Här bodde vi nästan helt själva på ett hotell med poolutsikt och frukost. Priserna på Lombok är nästan hälften så billiga jämfört med Bali och då är Bali billigt.

Stranden på Sengigi är mörk, nästan svart men så mjuk och det är fint vatten. Varje kväll satt vi på en fin restaurang med havsutsikt och åt god mat och kollade på solnedgången. En dag hyrde vi moped och körde runt i norra delen av ön. Friheten med att hyra moped är fantastisk, både jag och pappa bara älskar det.

Vita stränder och turkost vatten

Efter tre nätter i Sengigi tog vi oss till Kuta Lombok, ett annat paradis hade vi hört. Väl framme blev jag så himla besviken. Stranden närmast kuta var stenig och vattnet fullt med sjögräs. Vi kollade runt lite på möjligheter att ta moppen till en annan närliggande strand och hittade Tanjung Aan! Wow, vi var helt mållösa. En av de vitaste stränder både jag och pappa hade skådat, det mest turkosa och klara vattnet samt att det inte fanns en själ så långt ögat nådde. Vi var i princip helt själva på denna underbara strand. Det slutade med att vi åkte moppe till denna strand under hela veckan vi var där. Stranden ligger cirka sju kilometer från centrum och här finns möjlighet att köpa lunch och dricka. Man kunde även hyra solstolar gratis om man köpte någon lunch i restaurangen. Toppenfint!

"Billigt och hög standard"

Kuta-stad är också något som jag varmt rekommenderar. Här kan du shoppa fina souvenirer, äta lokal mat och köpa färsk frukt. Det finns en supermarket som har alla nödvändigheter och även skandinaviska produkter. Glöm inte att pruta när du shoppar. Visst kan det kännas obekvämt men jag kan med säkerhet säga att de är vana. Engelskan här är inga problem, på Lombok är de flesta vana vid engelska. Boendet är superbilligt och standarden är hög. Jag och pappa bodde bra och billigt på ett homestay där frukost ingick och vi hade poolen precis utanför dörren. Jag bokade mitt homestay via booking.com.

Från Lombok kan du enkelt ta dig till någon av de tre Giliörna. Det är tre öar där man åker häst och vagn, snorklar med sköldpaddor och tar dig runt ön till fots. Mer om det i nästa veckas krönika. Missa inte det!

Felicia Friberg