Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsägarna: Vi står upp mot Corona!

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Coronakrisen är ett faktum. Den snabba spridningen av viruset får långtgående konsekvenser för alla delar av det svenska samhället. Nu är det viktigt att alla tar sitt samhällsansvar. Fastighetsbranschen är inget undantag konstaterar Fastighetsägarna Skaraborg.

Situationen för svenska företag har förvärrats dramatiskt på mycket kort tid. Restauranger, pubar, handlare och andra små näringsidkare hamnar i stora ekonomiska trångmål när människor tvingas stanna hemma på grund av smittan. Det är troligt att bortfallet kommer att leda till många konkurser och tomma butiker i Skaraborg.

Ingen kan säkert säga när krisen är över. För att smittan ska besegras är det viktigt att människor följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är allas vårt ansvar. Som samhällsmedborgare stannar dock inte våra plikter enbart vid att stoppa smittspridningen. Vi måste gemensamt se till att så många företag håller sig ovanför vattenytan i denna svåra stund.

Det kan göras på olika sätt. Privatpersoner bör stötta sina lokala handlare genom att köpa produkter online eller beställa hemleverans. Presentkort är också en utmärkt idé.

En kris för svensk besöksnäring och handel innebär en kris för stora delar av den svenska fastighetsbranschen. Även om vi ser en stark vilja från våra medlemmar att hjälpa lokalhyresgäster som nu drabbas, finns ingen universallösning. Här är viktigt att alla aktörer samlas för att hitta gemensamma, långsiktigt hållbara lösningar. Vi är exempelvis beredda att hjälpa till med likviditeten.

Den dagen det är dags att vakna upp efter krisen, vill vi tillsammans kunna vara medvetna om att vi faktiskt gjorde detta tillsammans!

Så låt oss, göra skillnad nu – tillsammans!

Alma Ohlin, Ansvarig Näringspolitik Fastighetsägarna Skaraborg

För Fastighetsägarna Skaraborgs Kretsstyrelse

Adam Rapp

David Larsson

Göran Kinnander

Anders Danielson

Peo Andersson