Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsaffär på 50 miljoner i Kvänum

Den lokala entreprenören Christian Johansson, Bergeke, har i dagarna förvärvat fastigheter i Kvänum av Vara Bostäder AB för 50 miljoner kronor.

Det handlar om 93 lägenheter i Kvänum som nu byter ägare och affären har gått fort, skriver Vara kommun i ett pressmeddelande.

Det var för drygt en månad sedan som Vara Bostäder blev kontaktade av Bergeke för en diskussion om möjligheten att få köpa lägenheterna.

Lars Gezelius som är ordförande i Vara Bostäder AB är mycket nöjd med affären:

– Det är fantastiskt roligt med en privat aktör som vill satsa och bidra till Kvänums utveckling. Försäljningen innebär även att Vara Bostäder får loss kapital till nya satsningar, bland annat finns det långt gångna planer på att Vara Bostäder kommer att ta över kommunens servicelägenheter varav 20 stycken ligger i Kvänum.

Bergeke är ett lokalt företag från Levene som sedan ett antal år tillbaka jobbat med fastigheter. Idag äger de ett 100-tal lägenheter i kommunen och utökar alltså nu sitt fastighetsbestånd ytterligare.

– Vi är ett lokalt fastighetsbolag som tror på utveckling av fastigheter även på mindre orter och tror att vi kan göra ett bra jobb även där. Vi söker större sammanhängande fastigheter på orter där vi också kan se att vi kan växa. Fastigheterna i Kvänum har det vi söker och jag ser mycket positivt på de möjligheter som finns här, säger Bergekes vd Christian Johansson i pressmeddelandet.

Övertagandet av lägenheterna kommer att ske 1 juli 2020.