Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgstark konstutställning på Mellomgården

Under juli och augusti visas drygt 40 originalverk av Wivian Tuuri och Maria Biederbeck på Mellomgården i Norra Lundby.

Wivian Tuuri (1939-2018) växte upp i Skara och arbetade huvudsakligen med akvarellteknik och hade sin ataljé i Axvall. Från och med 1980 var hon yrkesverksam konstnär på heltid.

– Wivian brukade utmana konstpubliken genom att gömma symboler och gestalter i sina bilder. Där någon bara kunde se två abstrakta mönster som blandades med varandra, kunde någon annan, som kände henne se att bilden dolde ett budskap om återhållen sensualitet, rädsla och längtan, säger Wivian Tuuris söner, Roger Tuuri, och Morgan Andréasson, i ett pressmeddelande från Mellomgården.

Maria Biederbeck föddes 1968 i Skövde. Efter tjugo år som grafisk formgivare och framställning av digital bildkommunikation har hon valt att på heltid ägna sig åt måleriet. Maria bor och verkar i Varnhem, i sin ateljé Mossen.

I Mellomgårdens pressmeddelande säger hon bland annat att:

– För mig är musikskapandet och måleriet liknande processer. Jag går på rytm och känsla och vill ständigt experimentera fram nya vägar. Och det känns fantastiskt att få dela sommaren med Wivian Tuuris konst.

Utställningen är öppen dagligen mellan 11-17 på Mellomgården, Norra Lundby.