Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falköpingstjejen Elins mördare vill hem – känner sig kränkt i Sverige

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Mördaren anser att hans mänskliga rättigheter kränks i svenskt fängelse. Därför vill han bli förflyttad till fängelse i sitt hemland – Etiopien.

För nio år sedan dömdes han för mordet på Falköpingsflickan Elin Krantz. Nu har han ansökt om att få bli förflyttad till sitt hemland Etiopien för att avtjäna resten av det 16-åriga straffet där.

Det skriver Metro och Expressen.

Enligt honom själv beror det på ”att hans mänskliga allvarligt rättigheter kränks” i Sverige och på anstalten i Sverige ska han ha utsatts för ”nedbrytande behandling” .

I september 2010 mördades 27-åriga Elin Krantz i Göteborg. Hon hade somnat på spårvagnen och klivit av vid fel hållplats.

Hennes kropp hittades gömd under stora stenblock. Den nu 31-årige mannen dömdes mot sitt nekande till 16-års fängelse för mord och utvisning.

Regeringen avslår hans begäran, enligt Metro eftersom Sverige och Etiopien inte har någon överenskommelse om att ”verkställighet av fängelsestraff kan överföras mellan staterna”

Mannen kan tidigast bli villkorligt frigiven i maj 2021, då han avtjänat två tredjedelar av straffet.