Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falköpings IBK sjönk djupare – när Vara IBK gav nytt styrkebesked

Falköpings IBK:s mardrömsvecka blev ett faktum på lördagen. Detta när Vara IBK gästade Odenhallen.

Efter mardrömsderbyt mot Skara IBK fick Falköpings IBK chansen att snabbt revanschera sig hemma mot Vara IBK på lördagen.

TV: Här blir FIBK utskåpat i derbyt: "Ingen insats värdig division 2-nivå"

– Vi hoppas få tillbaka ett par spelare till nästa match, så ska vi ha förutsättningar att göra oss själva rättvisa och stå för en bättre prestation då, sade FIBK-tränaren Emil Martinsson till tidningen efter onsdagsmatchen.

BILDSPEL: Många baklängesmål för Falköping IBK mot Skara – se 56 bilder från derbyt

Och man skulle stå för en klart bättre prestation mot Vara. Men det var gästerna som började bäst och tog ledningen i första perioden.

Först efter att Simon Hörnell ökat på till 0–2 tidigt i andra vaknade hemmalaget till liv.

Stefan Särnefält tog saken i egna händer och reducerade till 1–2 för att sedan också kvittera några minuter senare.

Men något hemmaledningsmål kom inte.

I stället både återtog och utökade gästerna ledningen. Och när Marcus Långberg gjorde 2–6 i slutet av tredje var saken klar.

Casper Ungh och Stefan Särnefält, som gjorde hattrick, fick avsluta målskyttet men det gav inte några poäng. Vara vann matchen med 6–4 och tog sin andra raka seger.

Falköpings IBK har endast en poäng efter elva spelade omgångar. Härnäst väntar tuffast tänkbara motstånd, då serieledande Sandareds IBS gästar Frejahallen på fredag.

För Vara, som ju tidigare under säsongen även vann derbyt mot Skara IBK, väntar ett bortamöte med jagande BK Halna i nästa omgång.

TV: Här bryts Skara IBK:s mäktiga svit: "Tråkigt att det blir just mot Vara"