Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EXTRA: Covid-19 på förskola i Skara - föräldrar uppmanas att stanna hemma

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Flera personer som vistats på förskolan Fibblan på Skaraberg i Skara har bekräftats med covid-19.
– Det är en oerhört tråkig situation där många blir berörda, säger Ulrika Kragner, barn- och utbildningsförvaltningens biträdande förvaltningschef.

Barn- och utbildningsförvaltningen har varit i kontakt med medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen och med smittskyddet vid Västra Götalandsregionen för att rådgöra i den specifika situationen. För att stoppa smittspridningen provtas just nu alla medarbetare på förskolan, oavsett om man skulle uppvisa symtom eller inte.

– Alla som uppvisar symtom och som vistats i lokalerna är hemma, som de ska. Vi gör allt vi kan för att de som behöver ha sina symtomfria barn i vår verksamhet ska kunna ha det på ett tryggt sätt under nästa vecka, säger Ulrika Kragner.

Fibblans lokaler kommer att genomgå hygienstädning vid ett par tillfällen de närmsta dagarna för att inget virus ska finnas kvar på några kontaktytor. Samtliga berörda vårdnadshavare och medarbetare är informerade om de åtgärder som nu genomförs.

– Det här är påfrestande för verksamheten och alla som är i den. För att minska antalet personer som vistas på förskolan uppmanar vi därför de vårdnadshavare som kan, att stanna hemma med sina barn under nästa vecka. Det är oerhört viktigt att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd i det här läget, för det är bara tillsammans vi bromsar smittspridningen, säger Ulrika i ett pressmeddelande.