Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanna tog tag i Prideparaden - nu prisas hon

Hanna Forsling är Årets kulturungdom. Hon prisas för sitt initiativ att ordna Prideparaden i Skövde i år. – Jag vill att människor ska må bra och älskar att se när de är glada.

De första priserna på Kulturgalan 2018 har delats ut. Hanna Forsling får utmärkelsen Årets kulturungdom. Hon får det för sitt initiativ att ordna Prideparaden i Skövde tidigare år. Från början var tanken att det inte skulle bli någon parad på grund av ombyggnaden i centrum, Men Hanna Forsling rodde det i land med mångas hjälp.

– Jag var långt ifrån ensam att ordna den. Min drivkraft? Jag vill att människor ska må bra och älskar att se när de är glada, du vet när man ser glimret i ögonen hos en människa och vet att man varit en del av det.

Priset Årets kulturutövare gick till Cihm Bäckström och Skövde kommuns två kulturstipedier gick till Iris Bengtsson för sin mångfacetterade samtidskonst samt till musikerna Magnus Karlsson och Fredrik Palm för sina integrationsprojekt och manifestation mot rasism.

Årets folkbildare är Ulf Ekström, Revymakarna, Han är glad och överraskad över utmärkelsen men lite förvånad.

Jag visste inte att jag hållit på med folkbildning men vi har haft massor av ungdomar som ställt upp och spelat genom åren i våra produktioner.

Att det har blivit så många år beror i grunden på intresset till teatern, säger Ulf Ekström.

– Sedan är det en fantastisk gemenskap som skapas. Vi har ledare, koreografer, regissörer som är fantastiska människor som jobbar och gör det här så det är inte bara jag.

Nästa projekt är musikalen Det bästa från Björn och Benny som har premiär på trettondagen, ett collage av låtar från Chess, Mamma Mia och Kristina från Duvemåla med 40 personer ensemble med dansare, musiker och sångare. Förhandsintresset är stort. Redan ska 3000 biljetter av 5 000 vara sålda.

Skövde kommuns honorärspris går till Jan Gustavsson Skövde allmänna konstförening för att han bär upp Skövde som en kulturstad, som motiveringen löd.

Årets kulturentreprenör blev Filip Rapp och årets kulturgärning gick till Helen Winberg för hennes arbete med personer med funktionsvariation.

– Glada Hudik var inte först!

På scenen fick publiken se Ace Wilder, Arja Saijonmaa och Loa Falkman sjunga.