Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever gör film om "fulspel" på nätet

Sociala medier är fulla av fällor. Nätet svämmas över av falska nyheter, skämt och elakheter. Nu har elever på Källeskolan lärt sig att upptäcka detta och skapat en film som för kunskapen vidare.

I projekt popcorn har de 50 eleverna i årskurs fem på Källeskolan ägnat största delen av hösten åt filmskapande. De har utgått från boken ”Värsta bästa nätet" av Maria Dufva och några av eleverna fick också åka till Lidköping och träffa författaren.

Under projektets gång har eleverna fått lära sig mer om sociala medier, att alla inte är den som de säger att de är på nätet, om pranks och om kedjebrev. De har också lärt sig om olika slags hemligheter; de bra hemligheterna känns som fluffiga moln i magen, medan dåliga hemligheter skaver som en sten i skon. De dåliga hemligheterna kan du behöva hjälp av en vuxen att reda ut.

Eleverna har varit indelade i olika grupper och utifrån sin nya kunskaper skapat reklamfilmer och olika dilemman, de har agerat experter och visat hur en härskarlek kan se ut.

Projektet avslutas den 17 december på Västergötlands museum tillsammans med elevernas föräldrar. Då blir det premiärvisning av det ”tv-program” som är slutprodukten. Med under kvällen är också elevernas pedagoger Madeleine Nilsson, Stina Persson och Therése Hassel. Kevin Vingéus har hjälpt till med redigeringen av elevernas filmer.