Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eleven i fokus i Skolstaden Skara

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Avsiktsförklaringen om att samverka för att stärka kvaliteten och attraktionskraften i samtliga gymnasieutbildningar i Skara undertecknades den 7 maj. De tre huvudmännens ledande tjänstemän skrev då under på att ta fram förslag på samverkansområden och konkreta samarbeten som ska ge varje elev i Skara den bästa utbildningen.

Dessa förslag ska inledningsvis presenteras i Barn- och utbildningsnämnden den 24 oktober. Därutöver har flera beslut kring Skolstaden Skara redan fattats i kommunens budget för 2020 och finns öppet redovisade.

Det pågår nu ett mycket tråkigt spel i de politiska kulisserna där man använder utstuderade och mycket fula personangrepp för att skapa oro i verksamheten, och sprida märklig smutskastning om ”repressalier” för att ge sken av att man ska behöva gömma sina åsikter bakom anonymitet, vilket givetvis är fullständigt befängt. Förvaltningschefen för barn och utbildning valde själv att lämna sitt uppdrag, ingen som har varit öppen med sina synpunkter kring den politiska ledningens budget har drabbats av några som helst repressalier, utan alla har tvärtom deltagit i öppen och konstruktiv dialog efter sommaren. Detta ser vi i den politiska ledningen som självklart att fortsätta med.

Skolledare från de tre huvudmännen har haft kontinuerliga möten för att bereda det första förslag som nu inom kort kommer att lämnas till barn och utbildningsnämnden för behandling och beslut. Även förvaltningschefen och kommundirektören har tagit del i denna dialog. Dessutom har flera delar av Skolstaden Skara redan beslutats i budgeten för 2020.

Den politiska ledningen ser fram emot att ställa sig bakom och presentera ett samverkansavtal mellan gymnasiala huvudmän i Skara som ger nya, starkare förutsättningar för våra skolor och både bredd och spets till våra elever. I det första förslag som tas fram kommer flera nya möjligheter att öppna sig som kommer att ge skjuts åt hela utvecklingen i Skara. Innan detta presenteras vill vi dock respektera tjänstemannaberedningens möjligheter att i lugn och ro ta fram underlaget och ha ett helhetligt förslag att presentera.

Skribenten har rätt i att detta kommer att bli en fjäder i hatten. Men i första hand för de elever som kommer att få tillgång till en unik och värdefull framtidssatsning i Skara!

För Alliansen i Barn- och Utbildningsnämnden

Lotta Grönlund Plöen (M), ordförande

Birgit Bjelkengren (C), vice ordförande

Tommy Schalén (M) ledamot

Doris Danielsson (C), ledamot

Mikael Börjesson (KD), ledamot

Läs mer:

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel