Det var den 8 november som händelsen inträffade. Pepparkakor och annat livsmedel som innehåller kryddnejlika är sedan länge förbjudet på skolan eftersom en av lärarna är mycket allergisk mot just denna krydda. Det hindrade dock inte eleven från att ta med sig pepparkakor hemifrån.

Under en lektion smulade eleven sönder pepparkakorna och kastade sedan smulorna mot den allergiska läraren. Läraren drabbades av andnöd och nässelutslag, men kunde tack vare snabb medicinering med hjälp av sina kollegor bromsa reaktionen.

Vad som föranledde händelsen beskrivs som komplext.

Det är nog många omständigheter som spelar in men det är troligt att det låg någon form av irritation i luften från elevens sida, säger rektorn på skolan.

Det tog flera dagar innan läraren var helt återställd. Enligt polisanmälan som gjordes upplevde läraren problem med luftrören under en längre tid.

Skolan såg till att vidta åtgärder direkt efter att incidenten ägt rum. Elevens vårdnadshavare kontaktades och en skriftlig varning formulerades.

Det gjorde vi för att få eleven att förstå allvaret i det hela, och för att undvika att hamna i samma situation igen i framtiden.

Polisanmälan gjordes samma dag som händelsen inträffade.