Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ehn bofast i NHL tidigare än planerat: "Kul att det lossnade med en gång"

Inför den här säsongen lämnade Christoffer Ehn, 22, Sverige och Frölunda för NHL och Detroit. Nu har Skaraprodukten spelat till sig en tröja i Red Wings och det tidigare än väntat. – Tanken var bara att göra mitt bästa av en chans man kanske bara får en gång i livet, säger 22-åringen i en intervju med Hockeynews.se

Sedan Christoffer Ehn skrev sitt första NHL-kontrakt för snart två år sedan har utvecklingskurvan pekat spikrakt uppåt. Han lämnade Sverige och Frölunda inför den här säsongen och har nu fortsatt sin fina utveckling i Detroit, där det gått bättre än väntat.

LÄS MER: Ehn hyllas i Detroit: ”Vi tror på honom”

– Jag ville testa att jaga drömmen. Jag hade ett tvåårskontrakt, så skulle det inte gå i år hade jag ett bra läge att sätta upp mig inför nästa år. Men det var kul att det lossnade med en gång och gått så bra som det gjort, säger Ehn i en intervju Hockeynews.se.

"Flyter på bra"

Tidigare under säsongen gjorde han NHL-debut. Men efter nio matcher i högstaligan valde Detroit att skicka ner honom till AHL.

– Jag hade lite medstuds i början, sedan var jag nere i AHL ungefär en månad. Efter den här svängen tycker jag att jag blivit lite mer bekväm, börjar ta för mig lite mer och det flyter på ganska bra nu tycker jag.

Efter en månad i farmaligan blev han uppkallad på nytt, och natten mot julafton sköt han sitt första mål i världens bästa liga.

– Det var en härlig julklapp, jag är väldigt stolt, sade Christoffers pappa, Lars-Åke Ehn, till SkLT-sporten då.

LÄS MER: Ehns första NHL-mål

Skjuter mycket

Den tidigare Skara IK- tillika Skövde IK-spelaren har spelat 34 NHL-matcher den här säsongen. I höstas möttes han och Rasmus Dahlin i en extra speciell match.

LÄS MER: Speciella kompismötet: "Från landhockey på bakgården till NHL"

Nu tränar Christoffer Ehn på för att listan med NHL-matcher ska bli längre.

– Jag behöver gnugga en del på mitt skott. Det går så jäkla fort här ute, så det gäller att vara snabb i tanken och händerna, säger han.

LÄS OCKSÅ: Från Skara ishall till spel i NHL – Christoffer Ehns häftiga hockeyresa