Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter tunga pandemiåret - MK bussresor tar över semesterby på Gotland: "En chans vi inte kunde missa"

Från årsskiftet har MK bussresor i Skara tagit över driften av semesteranläggningen Björkhaga Strandby på Gotland. Man kommer sköta anläggningen, driva restaurang och sköta om stuguthyrning och camping, skriver de i ett pressmeddelande.

– Vår ordinarie verksamhet har ju stått mer eller mindre stilla sedan i mitten av mars på grund av pandemin. När möjligheten dök upp kände vi att det var en chans vi inte kunde missa, berättar Mikael Bergh i pressmeddelandet.

– Vi går in i detta projekt tillsammans med vår familj, som kommer ha ansvar för olika delar i verksamheten. Bland annat kommer vår måg, Martin Kjellkvist, sköta ”kockandet” i restaurangen i sommar. Självklart kommer vi att jobba parallellt med MK bussresor och ser många möjligheter att kunna paketera resor till Björkhaga med buss framöver.

Vår ordinarie verksamhet har ju stått mer eller mindre stilla sedan i mitten av mars på grund av pandemin.

Familjen har också starka band till Gotland. Sedan 1984 har de arrangerat resor till ön från stora delar av Sverige. Mikael Bergh, tillsammans med sin fru Helen och de vuxna barnen Malin och Anton med familjer, har också tillbringat många somrarna på ön, och tagit hand om tusentals turister som rest dit med MK bussresor.

– Det fantastiska läget och den fina anläggningen gjorde att vi direkt förälskade oss i Björkhaga, berättar Helen.

– Vi öppnar upp för uthyrning redan i april men restaurangen räknar vi med att ha igång fram i slutet av maj. Naturligtvis får vi avvakta lite med exakt startdatum beroende på vad som händer med den pågående pandemin, säger Helen.

Det är entreprenören Pigge Werkelin som äger anläggningen som nu familjen kommer att arrendera.

– Vi är väldigt glada över att vi lyckats värva MK och familjen Bergh att ta över driften av Björkhaga Strandby, säger Pigge och fortsätter:

– MK är ett av de bolag som genom åren skeppat flest gäster till ön och har en enorm erfarenhet av Gotland. Vi tror att den erfarenhet de har av att sälja in Gotland, kommer kunna fylla anläggningen även utanför högsäsong. Familjen har ett stort gotlandshjärta och många spännande saker på gång. Vi är säkra på att dom kommer förvalta Björkhaga på bästa sätt.

Även MK bussresor har stor framtidstro.

– Jag är en obotlig optimist. Folk runt om i landet längtar efter att få ut och resa igen. Kommer bara vaccinationen igång ordentligt blir det fart på bokningarna igen, säger Mikael Bergh.