Utställningen heter Bok & Lek, tidigare Frech wild und wunderbar. Den byggdes på beställning till Svenska ambassaden i Berlin och turnerade därefter i Tyskland för att visa upp samtida svensk barnlitteratur. Bok & Lek invigs den 1 februari 2020 i gamla biblioteket och pågår till den 7 juni.

Författare som finns med i utställningen är Maria Jönsson, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Ulf Nilsson, Sven Nordqvist, Pernilla Stalfelt, Helena Willis - Martin Widmark, Jujja Wieslander och Stina Wirsén.

Nystarten av gamla biblioteket blev en succé tidigare i år med lek- och lärutställningen Allemansland, som firade 100-årsminnet av Lennart Hellsing.

– Besökarna kom, och bebisarna, och pensionärerna, och förskolebarnen, och skolbarnen, och syskonen och alla generationer Skarabor och många andra nyfikna som inte bor i Skara, säger kulturchef Åsa Veghed.

Lekutställningen Allemansland hade mer än 3000 besökare i gamla biblioteket. Det stora intresset för Allemansland har också banat väg för den kommande utställningen Bok & Lek och för kommunens egna permanenta lek- och lärutställning om bokens historia.

– Vi har frågat och utvärderat och det står helt klart att det varit en populär plats för lek, läsning och kreativt skapande i Skara som många vill ska bli en permanent mötesplats över generationsgränserna, säger kulturchef Åsa Veghed.

Relaterat till artikeln