Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter pandemiåret – Mello kommer till Skaraborg: ”Fantastiskt roligt”

Nu är det klart – Melodifestivalen återvänder till Skaraborg 2022.

Efter pandemianpassade tävlingar är det återigen dags för Mello att ge sig ut på Sverigeturné igen.

Efter årets pandemianpassade tävling utan publik är tanken att Melodifestivalen ska ut på turné igen – och en av städerna man har tänkt att besöka är Lidköping.

Det blir också tredje gången Melodifestivalen spelas in i den skaraborgska staden. Senast Melodifestivalen hölls i Lidköping var 2019, och 2014 anordnades Andra chansen inne på Lidköping Arena.

– Det känns ju fantastiskt roligt att återigen få välkomna melodifestivalen till Lidköping, säger projektledaren Andrea Johansson till SVT.

Det blir artisten och skådespelaren Oscar Zia som leder Melodifestivalen nästa år.

– Det är en dröm som har gått i uppfyllelse, säger Oscar Zia, som kommer att programleda programmet tillsammans med andra artister under de olika tävlingarna.

De andra städerna som Mello kommer att besöka är Malmö, Göteborg, Linköping, Örnsköldsvik. Finalen är förlagd till Friends Arena i Solna den 5 mars.