Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter olyckan på bandyplanen - det här har hänt

Vad innebandyincidenten kommer att leda till är fortfarande svårt att säga. Från förbundets sida menar man att det är en olyckshändelse.

Det var i den helt avgörande matchen mot Fristad som Skövdespelaren Dennis Vallin-Lans blev totalt nedsprungen av bortalagets segerklunga när de med bara sekunder kvar av matchen satte avgörande - 6-7. För Fristad betydde jublet avancemang till division 1. För Dennis Vallin-Lans innebar jublet en natt på akuten och kanske till och med men för livet.

– Jag gjorde två operationer förra veckan och är fortsatt sjukskriven. I alla fall fram till återbesöket nästa vecka. Jag mår helt okej just nu men har svårt att äta på grund av svullnaden, säger 22-åriga Dennis Vallin-Lans.

Efter matchen som spelades strax innan påskhelgen var Skövdes sportchef fast besluten om att gå vidare med det som hänt. Han menade att händelsen var unik och av den anledning behövde ta fram en lösning om något liknande mot förmodan skulle hända igen.

– Vi har pratat med jurister på Svenska innebandyförbundet och ska sätta oss ner i föreningen för att göra en skrivelse om möjliga åtgärder. Vi har inte hunnit med det ännu. Men vi har en bra dialog med Fristad och jag är inte orolig över att vi inte ska komma fram till en bra lösning, säger Oscar Hjerpe.

LÄS MER: Sportchefen: "Det är unikt och därför ganska luddigt"

Vad som skulle kunna vara en bra lösning är svårt att säga. På Västergötlands innebandyförbund menar man att Fristadspelarna inte gjort något fel utan att det hela är en ren och skär olyckshändelse.

– Jag har kollat på videoklippen som finns och de visar tydligt att Fristad inte hade för avsikt att skada Dennis. De befinner sig på sin egen planhalva långt från Skövdes bänk. Det som hände var maximal otur. Men det finns inte mycket vi kan göra. Vi har varken fått någon rapport från domaren eller någon anmälan från Skövde. Först när föreningen hör av sig kan vi börja kolla på ärendet konkret, säger Mikael Magnusson som är ordförande i tävlingskommittén på distriktsförbundet.

För Mikael Magnusson och Västergötlands innebandyförbund är det dock det viktigaste att Dennis Vallin-Lans ska bli frisk från skadan.

– Det är oerhört tragiskt och jag hoppas att allt ska bli bra. Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv.