Efter tre vinster i kvalet gjorde Elias Ymer entré på bana 10 i Melbourne park för att spela sin andra match i huvudturneringen i Australien Open. För tre år sedan föll Skarasonen i en dramatisk rysare mot Go Soeda.

Den här gången skulle det dock inte bli lika jämnt. Den 186-rankade amerikanen Mackenzie Mcdonald sågs som en drömmotståndare på förhand, men Mcdonald skulle visa bli en tuff nöt att knäcka för svensken.

Amerikanen inledde med att vinna de två första seten. Ymer kom tillbaka och lyckades knipa det tredje. Hoppet tändes, men skulle släckas snabbt. Efter drygt två timmar och 35 minuter slog Mcdonald in matchbollen efter siffrorna 6-4, 6-3, 4-6, 6-1.

– Jag kände att det alltid var på hans villkor. Nu i efterhand borde jag kanske börjat matchen ännu aggressivare, då kanske han hade fått känna det jag kände. Jag trodde att han skulle missa mer och det var nog därför jag höll i bollen. Han missade dock ingenting, bara gick in och “dödade” hela tiden, säger Ymer till

Trots förlusten är Ymer optimistisk inför framtiden.

– Optimistisk för framtiden är jag, absolut. Jag kan vara hur ledsen som helst men det kommer inte hjälpa mig någonting. Det är bara att gå vidare och försöka komma hem så snabbt som möjligt till Sverige.

Elias Ymer har haft ett bra stöd från läktaren från flera svenskar under samtliga hans matcher. Innan han åker hem vill han utrycka sin uppskattning.

– Jättetack till alla i klacken. Det hade varit kul att lira mot Dimitrov (Grigor) med svenska klacken på läktaren. Det var inte meningen denna gång men jobbar jag bara på så kommer det en dag, fortsätter han till Tennisportalen.

Nu väntar Davis Cup för Elias Ymer i Ukraina och därefter Budapest Challenger.