Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla perspektiv på utmattning

Hon drabbades av utmattningssyndrom, och skrev sedan en bok om sina erfarenheter tillsammans med läkaren som hjälpte henne ur det svarta hålet. De två författarna, Ulrika Malmesved och läkaren Antonio Alonso-Villaverde Lozano, ger nu även föreläsningar på samma tema.

Under föreläsningarna talar de om stress och utmattningssyndrom med utgångspunkt från deras bok. Detta ger två perspektiv, patientens och läkarens, perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom.

– Vi har haft ett tiotal föreläsningar runtom i Skaraborg. Vi tycker att det är trevligt och att det känns meningsfullt, säger Ulrika Malmesved.

I Skövde har de tidigare haft en föreläsning som var fullsatt och nu är det en ny 15 januari på Helensgården. Till föreläsningarna, som man behöver boka plats till, kommer personer som själva är drabbade av utmattningssyndrom, anhöriga och även personer från arbetsplatser.

– Många tycker att det är värdefullt att få kunskap om det här, det är inte lätt att förstå vad utmattning är om man inte gått igenom det själv, säger Ulrika Malmesved.

Ulrika Malmesved och Antonio Alonso-Villaverde Lozano medverkade även i slutet av förra året i podden Rakt in i väggen.