Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt så många deltagare på bara två år

Midsommargolfen på Falköpings GK, som gjorde comeback 2016, växer sig allt starkare. Till årets tävling kom det inte mindre än 120 spelare.

Många golfklubbar runt om i landet har som tradition att arrangera en midsommartävling. Det var det i många år också för Falköpings GK, men för ett antal år sedan gick tävlingen i graven för att intresset inte längre var tillräckligt stort.

"Det är inget folk hemma i Falköping på midsommar", var förklaringen, åtminstone den inofficiella.

Fick en ny chans

Men 2016 beslöt sig klubben, efter viss påtryckning av ett antal medlemmar, att försöka igen.

Man bjöd in till en partävling, en så kallad scramble, och la den på eftermiddagen på midsommardagen.

Utfallet blev att 60 personer, 30 par, kom till start första året.

Okay, det var en anständig siffra, ansåg de ansvariga i FGK, och beslöt att ge tävlingen en chans till.

Året därefter, 2017, ökade antalet till 84 spelare, alltså 42 par.

Nytta av VM

Inför årets upplaga av midsommarscramblen slog klubben på stora trumman lite mer när det gällde att marknadsföra tävlingen och man lyckades dessutom knyta en sponsor till arrangemanget.

Resultat uteblev inte – det anmälde sig 120 personer, alltså 60 lag. Det är exakt dubbelt så många som vid starten för två år sedan.

– Den här utvecklingen hade vi nog inte förutspått. Nu fick vi väl lite extra draghjälp i år av VM-fotbollen på så vis att Sverige spelade mot Tyskland på kvällen samma dag som tävlingen var. Vi marknadsförde oss som "den perfekta uppladdningen" inför matchen med golftävling och efterföljande grillbuffé och det verkade som om folk nappade på det, säger FGK:s klubbchef Helen Sveder.

Tur med vädret

Dessutom hade arrangörerna en fantastisk tur med vädret, efter flera dagar i rad med regn och låga temperaturer så blev det en härlig sommardag denna midsommardag.

– Vi vet att golfarna sitter och följer alla möjliga vädersajter ända fram till det att anmälningstiden går ut. Nu visade alla sajter fint väder och då blev resultatet därefter, menar Helen.

De 60 lagen som spelade tävlingen, som hade det långa namnet Jimmys Golfrestaurangs Midsommarscramble, delades in i två lika stora klasser och trots det stora deltagarantalet flöt det hyfsat ute på banan.

Förutom att vädret var fint, så var även banan i mycket gott skick.

– Den var otroligt bra, det går inte att begära mer, sa en av vinnarna, Fredric Karlén från Skövde GK.

Strålande resultat

Fredric spelade med sin syster Gabriella och tog hem A-klassen på det fantastiskt fina resultatet 58,8 slag netto. Deras bruttoresultat var 65 slag, närmare bestämt åtta birdies, nio par och en bogey.

Dagens allra bästa nettoresultat kom dock i B-klassen, där hemmaparet Kjell Björk och Elisabeth Pettersson klämde in med 58,4. Deras bruttoresultat var 81 slag, men så hade de 22,6 slag att dra av och det var avgörande.