– Idag mår vi fantastiskt bra. Vi gick i mål under torsdagen på en ö, Apple Island, utanför Vilnius. Vi har hela ön för oss själva med barer och restauranger som bara deltagarna i Carbage Run har tillgång till. Och, inte minst viktigt, det är första morgonen som vi vaknar utan att det droppar kondens i ansiktet och är fem grader varmt, säger Patrik Spångberg i team Drei Trocaderos.

– Vi ser verkligen fram emot att få bo på ett riktigt hotell nu och kunna ta en ordentlig dusch. Den personliga hygienen får sig en törn av att åka Carbage Run.

Efter målgången blev det stor fest och Anders Sahlström, Joel Ryd Rosén, och Patrik Spångberg i Drei Trocaderos var glada för att de kommit i mål.

– Det var ett svenskt lag som vann hela tävlingen. Själva kom vi inte bland de tio första, men vi är ju inte så tävlingsinriktade som många andra.

Under resan som gått genom Tyskland, Polen, Litauen och Estland har teamen fått utföra olika uppgifter. Bland de uppgifter som lagen skulle lösa var en av de mer dubiösa att fota en kille och en tjej, båda topless, på motorhuven på lagets bil. En annan uppgift var att hitta en sten som vägde så nära tio kilo som möjligt.

– Vår sten vägde bara åtta kilo, så det gick väl sådär.

Dessutom började bilen dåligt igen.

– Vi trodde det var tändningen, men det visade sig att det var vevhusventilationen som läckte. Den tätade vi med en skruvmejsel och en slangklämma.

Eftersom fem dagar i en tämligen skruttig bil på dåliga vägar inte är nog för medlemmarna i Drei Trocaderos fortsätter de österut på semester efter tävlingen.

– Klockan sju på lördag morgon startar vi mot Vitryssland och Minsk, en resa på 25 mil Sen bär det av mot Kiev på söndag och därefter vänder vi hemåt på onsdag då vi övernattar i en stad som heter Elvid. Därefter har vi inte planerat så mycket. Det får väl lösa sig, det är ju inte riktigt vår grej det här med att planera. Vi får försöka ta någon färja över Östersjön, och vill de inte ha oss ombord får vi väl åka runt.

– Om vi kan ta en färja från Gdynia till Karlskrona vore rätt bra, för då slipper vi träffa den tyska polisen igen. De är nog inte våra största fans, säger Patrik Spångberg och syftar på intermezzot då teamet tvingades slänga den spark man hade på takräcket, för att får åka in i Tyskland.

Teamet siktar på att komma hem till Skaraborg igen till nästa helg. Kanske.

– Det är inte så noga, det blir som det blir. Vi vill inte boka för mycket, eftersom den här bilen kan rasa när som helst, och då står vi där med färjebiljetter och grejer.

Då är det bara att göra sig av med vraket, och ta sig hem på bästa sätt, avslutar Patrik Spångberg och team Drei Trocaderos från Apple Island, Vilnius.

LÄS MER:

LÄS MER: